Back
HISTORIE LAVAZZA
ALT alt

Jak przygotować klasyczną kawę po wiedeńsku

Zanurz się w przygotowywaniu klasycznej i wspaniałej kawy po wiedeńsku według Lavazzy.

Przez Zespół Lavazza 2–3 minuty

Kawa po wiedeńsku jest bardzo łatwa w przygotowaniu. W ciągu kilku minut możesz cieszyć się wystawną wiedeńską elegancją przy każdym łyku.

Kawa po wiedeńsku to pyszna wariacja na temat najbardziej klasycznego espresso. W tej wyjątkowej recepturze kawa jest połączona z roztopioną czekoladą i zwieńczona warstwą bitej śmietany.

Większość ludzi nie wie, że receptura wywodzi się z tradycji wiedeńskiej kawiarni, która rozpoczęła się w XIX wieku i ma wartość historyczną uznaną nawet przez UNESCO. W filiżance każdej kawy po wiedeńsku kryje się opowieść o kulturowych zdarzeniach, literaturze, muzycesztuce.

Do tej receptury zalecamy użycie wytrawnej i intensywnej mieszanki, takiej jak ¡Tierra! Bio Organic.

Czy już czas, aby przygotować kawę, której nigdy nie zapomnisz?

AKCESORIA

Filiżanka
Trzepaczka do piany

SKŁADNIKI

Espresso
Czekolada
Śmietanka
Płatki czekoladowe

WYKONANIE

1. Wlej 1,5 łyżki polewy czekoladowej do filiżanki.

2. Następnie przygotuj kawę espresso lungo, po czym wlej ją do szklanki i dodaj 3 łyżki bitej śmietany.

3. Posyp płatkami czekolady.

Już prawie gotowe! Za kilka minut możesz cieszyć się pyszną, subtelną przerwą.

OBSŁUGA KLIENTA

Potrzebujesz pomocy? Sprawdź często zadawane pytania lub skontaktuj się z nami.

FLAGOWY SKLEP

Skosztuj autentycznego smaku kawy Lavazza w naszych sklepach.