* Lavazza nie jest powiązana, wspierana ani sponsorowana przez Nespresso
Zanurz się w przygotowywaniu klasycznej i wspaniałej kawy po wiedeńsku według Lavazzy.
Kawa po wiedeńsku jest bardzo łatwa w przygotowaniu. W ciągu kilku minut możesz cieszyć się wystawną wiedeńską elegancją przy każdym łyku.
Kawa po wiedeńsku to pyszna wariacja na temat najbardziej klasycznego espresso. W tej wyjątkowej recepturze kawa jest połączona z roztopioną czekoladą i zwieńczona warstwą bitej śmietany.
Większość ludzi nie wie, że receptura wywodzi się z tradycji wiedeńskiej kawiarni, która rozpoczęła się w XIX wieku i ma wartość historyczną uznaną nawet przez UNESCO. W filiżance każdej kawy po wiedeńsku kryje się opowieść o kulturowych zdarzeniach, literaturze, muzyce i sztuce.
Do tej receptury zalecamy użycie wytrawnej i intensywnej mieszanki, takiej jak ¡Tierra! Bio Organic.
Czy już czas, aby przygotować kawę, której nigdy nie zapomnisz?
Filiżanka
Trzepaczka do piany
Espresso
Czekolada
Śmietanka
Płatki czekoladowe
1. Wlej 1,5 łyżki polewy czekoladowej do filiżanki.
2. Następnie przygotuj kawę espresso lungo, po czym wlej ją do szklanki i dodaj 3 łyżki bitej śmietany.
3. Posyp płatkami czekolady.
Już prawie gotowe! Za kilka minut możesz cieszyć się pyszną, subtelną przerwą.