Ceniona szefowa kuchni Beatriz Gonzalez pasjonowała się jedzeniem już od młodego wieku i od razu ciągnęło ją do świata ekskluzywnej gastronomii. Obecnie jej dania są szczodre i delikatne, a nawet najmniejszy detal jest starannie dopracowany. Ku jej entuzjazmowi niektórzy ludzie opisują nawet jej kuchnię jako kobiecą. Beatriz się z tym zgadza.
Jej kuchnię wraz z filiżanką espresso Lavazza można skosztować w Paryżu, w restauracji Neva Cusine.
Dowiedzmy się, gdzie i jak wszystko się zaczęło!
Beatriz Gonzalez pochodzi z Meksyku i ukończyła studia kulinarne we Francji. Zapisała się do Institut Paul Bocuse w Lyonie, a następnie odbyła staż w InterContinental w Cannes, a następnie kolejny w restauracji Pierre Orsi. Po wyrobieniu sobie renomy we Francji Gonzalez wyjechała z Lyonu, by nauczyć się włoskiego i spędzić pół roku we Florencji.
We Włoszech została zatrudniona w Lucas Carton, restauracji z trzema gwiazdkami Michelin, za sprawą czego jej kariera nabrała tempa. Sławny szef kuchni Alain Senderens przekształcił swoją restaurację w luksusową knajpkę, która po roku otrzymała dwie gwiazdki Michelin. Młoda kucharka poświęciła ciało i duszę, aby podążać za tym szalonym rytmem przez pięć lat.